Nepieciešams -
- 3 olas
- kefīrs 0,5l (var būt nedaudz ieskābis) vēlams istabas temperatūrā
- 1 ēdamkarote sodas vai 1,5 ēdamkarote cepamā pulvera
- šķipsniņa sāls
- 2 - 3 ēdamkarotes cukura
- 3 - 4 glāzes jebkuru miltu (es parasti lieku dažāda veida miltus, mēdzu likt arī dažāda veida klijas, maltas auzu pārslas)
Darba gaita -
1. Liek karsēties cepeškrāsni apmēram 200 C.
2. Olas sakuļ ar cukuru, pievieno sāli, cepamo pulveri.
3. Klāt pakāpeniski pievieno miltus, pamīšus miltiem lejam kefīru klāt.
(Lai maizītes būtu plakanas ar gludu virsmu, tad ar ūdenī saslapinātu roku izlīdzina mīklu)
5. Liekam sakarsētā cepeškrāsnī cepties apmēram 25 min, var būt ilgāk - tas ir atkarīgs, cik lielas ir maizītes.
6. Maizītes ir nedaudz pacēlušās un kļuvušas zeltaini brūnas.
Maizītes ir gatavas.
Maizītes ir gatavas.
Rudzu miltu maizītes |
Es parasti izmantoju "Rankas" kefīru 2,5 % , viņš ir tik biezs gluži kā lauku rūgušpiens, no paciņas iznāk izkratīt nevis izliet :)
No comments:
Post a Comment